[VIDEO] Maut ditikam rakan sendiri kerana hutang

Seorang peniaga buah-buahan maut ditikam rakan sendiri dipercayai ketika menuntut hutangnya, dalam kejadian di sebuah bengkel kereta di Jalan Kampung Selamat, Sitiawan dekat sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Nor Omar Sappi berkata dalam kejadian kira-kira pukul 12.50 tengah hari itu, mangsa berumur 42 tahun dikatakan datang ke bengkel milik suspek berusia 51 tahun dan memukulnya.

“Mangsa kemudian mengambil sebilah pisau di dalam bengkel sebelum berlaku pergelutan dengan suspek. Suspek berjaya merampas pisau itu dan menikam mangsa di bahagian leher dan perut sehingga menyebabkan rakannya mati di tempat kejadian,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Nor Omar berkata selepas kejadian itu, suspek hadir sendiri ke Balai Polis Sitiawan kira-kira pukul 1.20 tengah hari dalam keadaan berlumuran darah, dan memaklumkan mengenai kejadian tersebut.

Katanya ketika kejadian adik lelaki suspek berusia 40-an dan anak lelaki mangsa berumur 15 tahun turut berada di bengkel itu.

“Setakat ini, tiga saksi sudah diambil keterangan termasuk suspek dan adik lelakinya yang ditahan untuk membantu siasatan, manakala anak lelaki mangsa juga telah diambil keterangan namun tidak ditahan,” katanya.

Beliau berkata kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan mayat mangsa dihantar ke Jabatan Forensik, Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh untuk bedah siasat.

Berita : BERNAMA
Video : OneNews

COMMENTS