PANAS!!! ‘Kalau kata MB “bodoh” pakat meloncat habis nanti’

Kalau Bani Melayu Islam tak dapat contohi kebijaksanaan Singapura menggunakan sumber alam dan mengurus Ekonomi pun..Belajarlah dari Pulau Pinang mengurus sumber airnya.. Biarpun kawasan air di Pulau Pinang itu kecil..Tapi dimanfaatkan dengan baik..

Atas asas Undang Undang apa Pulau Pinang kena bayar RM50 juta ? PBAPP abstrak air dari kawasan sempadan Pulau Pinang.. dari kawasan Sungai Muda di bahagian Pulau Pinang.. malah sejajar dengan hak antarabangsa tentang air dan undang-undang negara.. depa tak bodoh mcm MB Kedah..

Kalau Singapura tu ada jugak asasnya nak tuntut hak… kita boleh nampak saluran paip besar air mentah jelas melintasi tambak Johor.. Tu baru boleh dikatakan air mentah dibekalkan.. ini bukan cerita orang kampung bergaduh jenis tutup jalan sebab lalu depan rumah dia..

Di Pulau Pinang bukan saja sumber airnya bersih.. Tetapi antara tarif air yang paling murah di Malaysia.. Syarikat dia tak rugi..jauh lebih baik dari Kedah hatta Kelantan mengurus sumber air mereka.. biarpun sumber dan kawasan tadahan air di Kelantan dan Kedah itu luas.. Tapi sumber manusia dan pemimpinnya Jahil..

Pelik, Sudah lah MB Kedah hari ini hodoh.. Bodoh pulak… asal buka mulut.. Mesti makin teserlah kebodohan dan kejahilan dia..apa pun benda yg dia sentuh..pasti akan jadi gaduh, dari soal Kuil, sampai ke Todi.. sampaikan Billion dan Trillion pun tak dapat beza.. punya jahil..

Patutlah Ustaz Azizan Razak tumbang hanya tak sampai 1 penggal.. dulu pun Azizan Razak kerja gaduh ngan orang..dengan wartawan pun bergaduh..rupanya ada penasihat yang boleh dikatakan tahap gila bergaduh.. dia tak pernah fikir sebelum cakap.. yang hairannya dia menyebarkan kebodohan dia kepada bani melayu….

patut dulu Ustaz Azizan pun sama.. Kalau takmau kami tebang balak..bayar pampasan.. tahu nak duit mudah jer bani PAS.. hat sorang mintak Royalty.. sorang minta pampasan..tu sebab ramai bani melayu jadi kontraktor Ali baba.. tahu nak duit mudah tak payah kerja.. Pulau pinang tu sebatang balak pun takda..

Ramai pulak yang terutama bani Melayu percaya sumber air itu di ekstrak dari Kedah… Orang boleh percaya pulak pembohongan MB Kedah tentang air.. biar MBnya saja nampak Bodoh..jangan diheret kebodahan itu kepada semua rakyat Kedah.. kalau ada asas Undang Undang.. tak perlu pun buat Sidang media..Tuntut lah di Mahkamah.. takkan nak jadi macam Israel yang menutup sumber air di wilayah Gaza..

Tapi ada Hikmahnya si Sanusi ni jadi MB Kedah..sebelum ni kita tak rupa nampak bodohnya.. tu sebab ada pepatah arab sebut..
ﻟِﺴَﺎﻧُﻚَ ﺣَﺼَﺎﻧُﻚَ ، ﺇِﻥْ ﺻُﻨْﺘَﻪُ ﺻَﺎﻧَﻚَ ، ﻭَﺇِﻥْ ﻫُﻨْﺘَﻪُ ﻫَﺎﻧَﻚَ…

“Lidahmu adalah perisaimu , jika kau jaga dia , ia akan menjaga kamu , dan jika kau hinakan , ia akan menghinakanmu… ”

Ipohmali

KEBIJAKSANAAN PULAU PINANG MENGURUS SUMBERI AIR PATUT DICONTOHI..JANGAN PILIH MB YANG JAHIL MACAM SANUSI….

Kalau Bani…

Posted by Ahmad Muslim Badawi Badawi on Thursday, 10 December 2020

COMMENTS