Mufti Utara gambaran “Ulama Ashabiyah Jahat dan Jahil”

Nampaknya begitu kesumatnya kebencian didada Mufti Utara satu gambaran Ulama jahat sebagaimana kisah Haji Hadi mentakfirkan sesama Muslim dulu.. Soal dia nak pertahankan Kerajaan yang dikata mendapat Rahmat Tuhan..Pertahankanlah.. Mengapa perlu Fitnah Mat Sabu..

Apa kaitan dengan cerita kunjungan rasmi Mat Sabu dan kes anak dia dengan kes Murtad.. ? Sejak bila Mat Sabu solat atas batu karbala ? Soal Batu Turbah itu menjadi kebiasaan di Masjid Masjid terutama Masjid besar di Iran diletakkan dihadapan sejadah.. siapapun yang datang Solat.. akan ada batu Turbah itu disisi sejadah..

Hatta Ketika kedatangan Perdana Menteri palestine dari Hamas Ismail Haniyeh, Dia Solat ditempat yang sama.. Batu itu tetap ada ditempat yang sama.. Hatta Kalau Mufti Utara bertandang kesana, Batu itu kekal disitu dan kekal berada disisi sejadah.. begitulah suasana di Iran..lainlah gambar itu diambil dari Masjid Kangar yang mana Masjidnya dilarang berqunut..

Mat Sabu hadir ke Iran atas jemputan dan lawatan rasmi sebagai Menteri Pertahanan, Bukan hadir atas kapasiti parti atau menghadiri ritual Keagamaan… sama ketika kehadiran pemimpin Negara kita seperti Najib ke Turki yang mengalungkan upacara hormat di Tugu Kamal Eltartuk dan Pemimpin Hamas yang mengalungkan tanda hormat kepada tugu Ayatullah Khomeini..

Apakah begitu jahil Mufti Utara untuk membezakan Ahlul Qiblah seperti Syiah dan Sikh.. Dalam perkahwinan itu, dari visual itu jelas ianya adalah ritual Agama Sikh.. tidak dapat disangkal lagi..Soal Murtad atau tidak.. Itu urusan Pihak Berkuasa menegakkan Hujjah.. bukan urusan kita..

MUFTI UTARA GAMBARAN ULAMA ASHABIYAH YANG JAHAT DAN JAHIL.. SEJAK BILA MAT SABU SUJUD ATAS BATU KARBALA.. ?

Nampaknya…

Posted by Ahmad Muslim Badawi Badawi on Wednesday, 23 December 2020

COMMENTS