Panas! Pemuda Umno ‘sound’ balik Ulamak Pas kerana kenyataanya

Setelah di ‘sound’ Mokhtar Senik, Asyraf Wajdi ‘sound’ balik ulama Pas. Asyraf Wajdi dengan tegasnya mengingatkan Ulama Pas agar semak dahulu sebelum keluar kenyataan di media sosial.

Saya tidak pernah sesekali mengeluarkan kenyataan bernada bongkak mahupun angkuh mengenai keupayaan Umno untuk bertanding secara sendirian,” jelas Ketua Pemuda UMNO.

“Saya menghormati saudara saya al-fadhil Ustaz Mokhtar Senik. Namun, dalam komentarnya (yang saya masih berharap disalah lapor oleh Malaysiakini) seharusnya sebagai seorang ulama, wajar semak dahulu (tabayyun).

“Sama ada benarkah saya pernah mengeluarkan kenyataan yang kononnya memaparkan berita ’60 tahun Umno bertanding sendiri, tak ada masalah nak menang: Asyraf’.

“Mana mungkin saya keluarkan kenyataan yang faktanya pun tidak betul kerana Umno tidak pernah bertanding sendiri selama lebih 60 tahun,” menurut kenyataan di laman sosial Ketua Pemuda UMNO hari ini.

Tulisan Ulama Pas dihalaman Facebooknya semalam mengkritik kenyataan Ketua Pemuda Umno, Asyraf Wajdi Dusuki.

“Ingat, sekali lagi kita sengaja menyombongkan diri atas peluang yang Allah beri maka Allah akan timpakan kehinaan tiada lagi kemuliaan yang tersisa dan berbaki,” katan ulama Pas.

Kenyataan itu disiar laman sosial Facebook Mokhtar Senik yang memetik kenyataan Ketua Pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki.

Laporan portal itu bertajuk “60 tahun Umno bertanding sendiri, tak ada masalah nak menang: Asyraf” yang melaporkan pandangan pemimpin kanan Umno menjelang pilihan raya negeri (PRN) di Melaka pada bulan depan.-MHD

COMMENTS